Preturi brazi de Craciun:     sub 200 RON     200 - 300 RON     300 - 500 RON     peste 500 RON     toate produsele

Totul despre impodobirea bradului de Craciun si alegerea decoratiilor pentru brad


Bradul de Craciun reprezinta una dintre cele mai importante piese de care ne procupam in momentul in care stim ca se apropie aceasta sarbatoare crestina cu o insemnatate deosebita. De la alegerea bradului de Craciun pana la alegerea decoratiunilor bradului, totul trebuie sa fie in perfecta armonie cu ceea ce simtim in acele momente, cu ceea ce ne place sa ne insenineze zilele geroase de iarna, dar poate si cu trendurile anului in materie de decorare a bradului de Craciun.

In sezonul de iarna, momentul in care vine Craciunul, incepem cautarile pentru cadouri pentru cei dragi, dar ne si asezam cu o cana de ciocolata calda cu aroma de portocala sau cu ceaiul cu mireasma de scortisoare, nu putem sa nu ne gandim la cum ne vom impodobi bradul de Craciun, cum ne vom atarna beculetele de geamuri si coronitele de brad impodobite pe usa apartamentului sau a casei. Impodobirea bradului a luat o amploare din ce in ce mai mare in ultimii ani si toata lumea se straduiestesa vina cu idei de decorare noi si inovatoare, insa exista si cateva idei clasice si nemuritoare cu care cu siguranta nu avem cum sa dam gres.

Desi pe vremuri se purtau decoratiunile de brad facute de mana, ghirlandele de floricele uscate, in ziua de astazi avem o multime de optiuni de ornamente si accesorii de brad, dar si multe variante de brazi pentru impodobit, de la brazi naturali, la cei artificiali pana la brazii in ghiveci.

Masuri de protectie pentru perioada sarbatorilor de iarna

Pana sa vorbim despre cum sa iti impodobesti bradul de Craciun, ma gandesc sa iti mai ofer niste sfaturi de protectie pentru a nu intampina evenimente nefericite odata cu venirea acestei minuate sarbatori. Pe langa sfaturile legate de siguranta personala, voi incerca sa te consiliez si in privinta sigurantei financiare, in masura in care ele pot fi respectate incearca sa o faci :)

  • daca trebuie inlocuite becuri din ghirlanda de becuri de pom, ai grija sa le scoti din priza inainte de a o face si ai grija sa se potriveasca la numarul de volti si de watti cu becurile anterioare.
  • daca stii ca ai seturi de becuri de pom foarte vechi, incearca sa te desparti de ele pentru siguranta tuturor
  • stinge becurile inainte de a te culca si in momentul in care pleci de acasa
  • cumpara un brad cat mai proaspat intrucat acestia au o rezistenta mai mare la inflamare
  • taie cativa centimetri de la baza bradului pentru a oferi o mai buna absorbtie a apei
  • nu aseza bradul in apropierea semineului sau a caloriferului pentru ca bradul sa nu se usuce mai rapid
  • ofera atentie mai mare decoratiunilor de brad ascutite sau casante si tine-ti copiii departe de ele
  • cumpara-le copiilor cadouri adecvate varstei lor pentru a evita accidentele nefericite
  • nu cheltui foarte multi bani pentru ca cel mai probabil vei regreta dupa sarbatori ca nu ai fost mai cumpatat. Stabileste un buget cu ceva timp in urma si o lista cu cadouri si incearca sa nu iesi din cuvantul financiar pe care ti l-ai dat
  • ai grija in perioada cu polei pe strada sa mergi cu maxima atentie si mai ales sa nu depasesti limitele de viteza cu masina
  • daca te vei ocupa cu masa de Craciun, incearca sa nu faci din asta o sursa de stres. Stabileste-ti un program de care sa te tii si nu te arunca la niste retete noi si foarte sofisticate care pot ajunge sa reprezinte o dezamagire
  • fa totul cu moderatie, de la cumparaturi la felul in care mananci de sarbatori. Incearca sa te odihnesti in aceasta perioada si mai include si sesiuni de sport

Pasi pentru impodobirea bradului:

Dupa ce ti-ai asigurat bradul intr-un suport de brad stabil si poate l-ai mai ancorat si prin diverse alte metode, treci la partea cea mai incitanta a pregatirilor bradului de Craciun, decorarea bradului.

1. Atarna becurile in brad

Primul pas in impodobirea bradului este atarnarea beculetelor. Va trebui sa incepi de la partea de sus a bradului si sa cobori pe fiecare creanga pana la baza. Acest pas este extrem de important in impodobirea bradului intrucat va sustine imaginea feerica si magica pe care acest simbol al Craciunului o ofera. Ai grija sa nu asezi becurile pe marginile crengilor, ci incearca sa le ascunzi printre acestea. Daca nu esti sigur ca le-ai dispersat in mod egal prin brad, atunci mai fa cativa pasi in spate pentru a analiza situatia sau le poti chiar aprinde si aseza cat ele sclipesc pentru a avea o imagine mai reala

Poti alege intre cele cateva tipuri de becuri de brad care si-au castigat popularitatea in timp:

  • luminile de brad traditionale incandescente: aceste beculete de brad care vin intr-o gama variata de marimi si culori erau printre cele mai populare lumini de brad cu cativa ani in urma. Ele incalzesc crengile de brad natural eliberand astfel mirosul de brad in intreaga incapere.
  • LED-urile pentru brad: aceste beculete sunt ceva mai noi si au devenit din ce in ce mai populare intrucat ofera o lumina mai elegant difuzata si nici nu se incalzesc si nu prezinta pericol de ardere.
  • globurile de lumina: aceste tipuri de beculete sunt cele pe care le gasiti sub diverse forme, in general stelute, clopotei sau de forma rotunda, oferind o lumina mai discreta, dar acopera o parte mai mare din creanga de brad

Sfatul meu este sa nu te zgarcesti la beculetele de brad intrucat chiar reprezinta un punct de interes in impodobirea bradului mai ales seara, pe intuneric cand ele devin piesele centrale ale elementului de baza al incaperii, bradul de Craciun.

2. Adauga beteala sau panglicile de brad

Nu exista reguli ferme in privinta asezarii betelei, mai ales ca aceasta se gaseste si ea sub diverse forme, de la ghirlande intregi pana la fasii subtiri de beteala. Ceea ce cu siguranta nu vei vrea insa sa se intample este sa iti aglomerezi bradul de Craciun cu beteala, nu folosi o beteala foarte stufoasa care sa acapareze din frumusetea globurilor si a beculetelor de Craciun.

Fasiutele de beteala, cele mai subtirele si elegante, sunt asezate in general in pe varful crengilor de brad, ca si cand s-ar scurge si ar veni in continuarea crengutelor bradului, iar beteala clasica mai stufoasa poate fi ori infasurata in jurul bradului, ori poate lasa sa curga de la o creanga de sus pana aproape de baza bradului. Pentru a nu supraincarca bradul cu beteala, incearca sa pui mai putina in partea de sus si sa o indesesti odata cu indesirea si ingrosarea crengilor de brad. Ghirlandele de beteala mai subtire arata bine atarnate de la o creanga la alta, pe cand panglicile, ghirlandele de hartie mai late si ghirlandele metalice au un aspect mai placut atunci cand sunt inconjurate in jurul crengilor de brad intr-un mod mai aerisit.

3. Adauga varful de brad

Pasul al treilea este cel al adaugarii varfului de brad, probabil si pasul care ridica cele mai multe probleme intrucat necesita putina straduinta pana sa ajungem la varf si sa amplasam accesoriul de brad cat mai drept si avantajos. Varful de brad poate avea diverse forme de la traditionale la moderne:

  • varf de brad clasic
  • o stea
  • un ingeras
  • o funda
  • imitatii ale unor frunze si fructe mici
  • un fulg de nea mare

4. Adauga globurile, decoratiunile si accesoriile de brad

Urmatorul pas pentru impodobirea bradului este adaugarea globurilor si a celorlalte accesorii de brad, precum funditele de brad, de exemplu. Pentru a scoate in evidenta globurile preferate, aseaza-le primele in locurile cele mai vizibile din brad. Apoi, atarna ornamentele mai grele, lansand un spatiu decent intre ele pentru a nu oferi un aer incarcat bradului.

Intre globurile mari, aseaza globurile de marime medie si globurile mici. Pentru a oferi profunzime si a crea puncte de interes, aseaza ornamente de pom si in apropierea lemunului central. Adauga ornamentele mai speciale de marime mica pe varfurile crengutelor de brad.

Daca ai copii sau animale de casa, ai grija cu globurile de Craciun amplasate in partea de jos a bradului intrucat pot cadea foarte usor. Evita sa aglomerezi bradul in partea de jos cu globuri si aseaza mai multe luminite de pom in schimb.

Nu uita ca nu trebuie sa folosesti numai globuri de brad clasice, ci poti adauga si elemente de decor mai neconventionale precum acadele de pom, bomboanele de pom, conuri de brad si poate chiar fructe confiate.

Sfaturi pentru decorarea si alegerea bradului de Craciun

  • Aseaza bradul cat mai aproape de o fereastra sau intr-o zona aerisita cel putin. Asa te vei asigura ca bradul nu ti se va usca foarte repede, dar vei reusi sa impartasesti frumusetea bradului impodobit si cu cei de afara.
  • Daca ai niste ornamente de brad la care tii foarte mult si care sunt foarte speciale, aseaza-le in cutii astfel incat sa nu se sparga in momentul in care le depozitezi pentru anul viitor.
  • Cumpara decoratiunile de brad cu cateva saptamani inainte de Craciun, atunci cand globurile sunt mai ieftine.
  • Nu uita ca nu trebuie sa folosesti toate globurile si ornamentele pe care le detii. Uneori mai putin inseamna mai mult, pastreaza eleganta bradului.
  • Cand cumperi bradul, ai grija sa aiba crengile cat mai intregi si intacte, un brad ciopartit nu arata frumos chiar daca ar costa mai putin./li
  • In momentul in care cumperi bradul, nu uita ca multe dintre crengile bogate si stufoase de jos vor trebui taiate pentru a infige bradul in suportul de brad, deci ai grija sa fie echilibrat in ceea ce priveste repartitia crengilor pe lungimea sa.
Comanda brad Craciun online

Brazi Craciun.com ofera brazi naturali, brazi cultivati special pentru Craciun, brazi artificiali si accesorii brad la preturi de sarbatoare!

Comanda online: Simplu, comod si rapid!

1. Poti comanda brazi NON-STOP
pe site sau la telefon 0374.87.74.74

2. Livram GRATUIT in Bucuresti

3. Acceptam PLATA LA LIVRARE

Livrare brazi in Bucuresti

Asiguram livrare gratuita brazi de Craciun la domiciliu in Bucuresti, cu plata la livrare!

Alege bradul dorit, plaseaza comanda pe site sau telefonic iar noi te contactam in cel mai scurt timp pentru a stabili data si ora livrarii!

informatii despre comanda, plata / livrare





Contacteaza-ne zilnic intre 09:00 - 19:00!       Telefon:   0374.87.74.74       Facebook:   brazi.craciun.bucuresti