Preturi brazi de Craciun:     sub 200 RON     200 - 300 RON     300 - 500 RON     peste 500 RON     toate produsele

Coroane din brad si coronite decorate pentru Craciun


Coronitele de brad, fie ele coronite naturale sau coronite artificiale, sunt folosite ca modalitati pentru decorarea interiorului apartmanetului sau pentru decorarea usii spre exterior.

Traditia coronitelor din brad

Coronitele din brad natural sunt folosite deja de cateva sute de ani fiind unul dintre cele mai longevive semne decorative ale Craciunului. Aceste accesorii gingase pentru Craciun gata de cumparat te vor scuti de munca migaloasa de a lega chiar tu o coronita de brad din crengute de brad. Ai posibilitatea de a gasi chiar coronite de brad deja impodobite, iar iti doresti sa te folosesti de globurile pe care le detii pentru impodobirea coronitei de Craciun, atunci exista si varianta coronitei naturale sau coronitei artificiale fara globuri.

Ce simbolizeaza coronita de brad de Craciun

In ziua de astazi este foarte dificil sa mai tinem minte adevarats semnificatie a Craciunului intrucat aceasta sarbatoare a inceput sa prinda o forma din ce in ce mai comerciala. Cu totii suntem cuprinsi de nebunia sarbatorilor gandindu-ne doar la bucuria primirii de cadouri si la povestile amuzante precum cea a venirii lui Mos Craciun.

In multe locuinte, acest simbol al dezvoltarii si al vietii nemuritoare poate fi regasit atat in interiorul locuintei, cat si in exteriorul acesteia. Deja vezi la foarte multe case coronite de brad agatate de usa de la intrare, asezate deasupra semineului, atarnate la fereastra sau poate chiar aplicate pe un perete sau pe lustra sau puse pe masa festiva. Coronitele de Craciun reprezinta de fapt un bulgare de traditii si simbolism.

Din ce sunt realizate coronitele de brad?

Coronitele naturale sunt facute in general din crengi de brad rezistente sau stejar vesnic verde. De asemenea, poti gasi o gama variata de coronite de brad artificiale, pe care le poti refolosi in fiecare an si care isi indeplinesc misiunea de a decora casa la fel de frumos ca si o coronita de brad naturala. Coronitele de brad impodobite au aplicate pe ele diverse accesorii de brad precum globuri, beteala, fructe de padure de plastic, sclipici si cam orice ti-ai putea imagina care sa te duca cu gandul la Craciun.

Coronita de brad are totusi anumite semnificatii in acest sezon. Forma sa circulara reprezinta eternitatea, intrucat nu are inceput sau sfarsit. De asemenea, forma rotunda a coronitelor este si emblema perfectiunii si unitatii, dar si a caldurii, a Soarelui nemuritor.

Ce semnificatie au coronitele de Craciun in religie?

Din perspectiva religioasa, coronita de brad reprezinta un ciclu de viata peren, nemuritor si in timp a devenit simbolul suferintei si triumfului lui Iisus. Folosirea unor crengute de brad mai rezistente in timp face ca aceste coroane de brad sa simbolizeze dezvoltarea si eternitatea. Coronitele facute din stejar vesnic verde au spini, iar acestia reprezinta spinii pe care Iisus ii avea pe coroana pe care a purtat-o inainte de rastignire. Fructele de rosu aprins simbolizeaza sangele pe care Iisus l-a varsat pentru omenirea cazuta in pacat.

Oamenii pagani din Antichitate, care inzestrau copacii cu calitati magice si spirituale, adaposteau crengile nemuritoare, simbol al vietii astfel incat sa le ocroteasca de inghetul de peste iarna. In vremurile de inceput ale Imperiului Roman, romanii isi ofereau daruri de Anul Nou constand in crengute verzi, conferindu-i astfel persoanei respective, familiei si prietenilor acesteia sanatate si vigoare. In cele din urma, crengutele erau modelate in coronite, simboluri ale bucuriei si victoriei in timpurile clasice.

Atarnata de fereastra, coronita de brad este considerata a fi o invitatie pentru ca spiritul Craciunului sa inunde intreaga casa si sa aduca noroc, sugerand si faptul ca spiritul crestin dainuieste in sufletele tuturor.

In vremurile noastre, coronitele de brad deja nu mai poarta o semnificatie atat de dureroasa precum cea oferita de catre traditia crestina si au devenit mai mult un element decorativ pentru perioada sarbatorilor, o forma de manifestare a creativitatii intr-o era in care sunt sustinute expresivitatea si unicitatea.

In fond, coronitele de brad reprezinta o forma de intampinare cu bucurie si de constientizare a starii de bine oferite de sarbatori intrucat in perioada Craciunului si a Anului Nou punem accentul pe generozitate, daruita, familie si emotii puternice pozitive.

In functie de marime si complexitate, coronitele de brad au preturi cuprinse intre 70 de lei si pot ajunge chiar si pana la 4-500 de lei pentru cele sofisticate.

Comanda brad Craciun online

Brazi Craciun.com ofera brazi naturali, brazi cultivati special pentru Craciun, brazi artificiali si accesorii brad la preturi de sarbatoare!

Comanda online: Simplu, comod si rapid!

1. Poti comanda brazi NON-STOP
pe site sau la telefon 0374.87.74.74

2. Livram GRATUIT in Bucuresti

3. Acceptam PLATA LA LIVRARE

Livrare brazi in Bucuresti

Asiguram livrare gratuita brazi de Craciun la domiciliu in Bucuresti, cu plata la livrare!

Alege bradul dorit, plaseaza comanda pe site sau telefonic iar noi te contactam in cel mai scurt timp pentru a stabili data si ora livrarii!

informatii despre comanda, plata / livrare

Contacteaza-ne zilnic intre 09:00 - 19:00!       Telefon:   0374.87.74.74       Facebook:   brazi.craciun.bucuresti