Preturi brazi de Craciun:     sub 200 RON     200 - 300 RON     300 - 500 RON     peste 500 RON     toate produsele

Cum alegi un brad de Craciun ca in povesti


An de an, in preajma sarbatorilor, o multime de brazi de Craciun romanesti si din import sunt expusi in piete si magazine, cautandu-si cumparatori. Pornind de la o oferta atat de larga, nu este usor sa alegi un brad de Craciun potrivit nevoilor tale. Acest articol iti va oferi cateva informatii importante de care trebuie sa tii cont cand iti cumperi pomul de iarna.

Brazi naturali taiati

In Romania, brazii plantati special pentru Craciun sunt valorificati de Regia Nationala a Padurilor RomSilva, prin Ocoalele Silvice de pe teritoriul tarii, respectiv din zonele silvice. Plantatiile de brazi romanesti (in special din specia Picea Abies) crescuti pentru Craciun sunt relativ restranse, iar brazii sunt taiati doar in urma unor comenzi speciale, precedate de cereri de oferta si note de comanda conforma cu brazii din pepinira fiecarui ocolul silvic.

Avand in vedere durata medie de crestere a unui brad, ciclul de viata pana la taiere este de 3-5 ani, existand si ani cand unele ocoale silvice nu valorifica decat pentru uz intern. Din aceste motive, brazii romanesti, desi sunt mai accesibili ca pret, sunt mai greu de gasit si variaza ca desime si inaltime de la an la an. Un alt inconvenient este lantul de distributie, deoarece Regia vinde doar en-gros, prin intermediari, iar pretul unui brad se poate dubla sau tripla de la Ocolul Silvic pana la clientul final.

Avantajele brazilor romanesti sunt: pretul mai bun, mirosul specific de brad, care la cei de import nu mai este la fel de intens, precum si volumul/greutatea mai mica, fiind astfel mai usor de transportat.

Oferta de brazi de Craciun din import (in special specia Abies Normandiana) este mult mai larga, majoritatea pomilor de Craciun vanduti in Romania fiind adusi din tarile nordice, insa la preturi destul de mari. Spre deosebire de brazii romanesti, specia normandiana are trunchiul si crengile mult mai groase, dand impresia de volum prin acele care sunt mai lungi si mai carnoase.

Brazii de import au dezavantajul unui transport mai dificil, cauzat atat de volum cat si de greutatea mai mare, ceea ce face si montajul mai dificil in suport (trunchiul gros necesitand uneori a fi cioplit) precum si minusul dat de lipsa parfumului specific, ca sa nu mai amintim de pretul prohibitiv.

Alege bradul potrivit in functie de pret

In concluzie, nu exista secrete sau retete, trebuie sa analizezi toata oferta existenta pe piata, si sa optezi pentru bradul adaptat bugetului si nevoilor tale. Daca esti in cautarea unui pom de iarna pentru o garsoniera sau un apartament de bloc, poti opta pentru un brad de dimensiuni mici, pana in 2 m inaltime, care nu va costa mult mai mult chiar daca este de import.

Pentru brazi de peste 2 metri, sau chiar pentru brazi mari - de 3 metri inaltime, cel mai bun raport calitate-pret il au brazii romanesti, care la aceste dimenisuni nu mai sunt brazi de plantatie firavi, aflati in primii ani de viata, ci brazi echilibrati si masivi, la pret corect.

Afla mai multe despre pretul brazilor de Craciun din articolul dedicat studiului pietei, ce are in vedere atat magazinele si pietele de desfacere din marile orase cat si oferta online de brazi de Craciun.

Brazi cu radacina sau plantati in ghiveci

Piata brazilor in ghiveci este mult mai restransa decat cea a brazilor taiati, fiind dificil de plantat/replantat, transportat si intretinut, ca sa nu mai mentionam pretul mare de achizitie. In mare parte, brazii cu radacina sunt adusi din import, fiind fie crescuti in ghiveci fie livrati cu radacina intr-un balot de pamant invelit in panza de sac.

La achizitionarea unui brad cu radacina trebuie avut in vedere ca pamantul si ghiveciul nu sunt intotdeauna incluse in pret, deci trebuie sa te astepti la 40-50 lei in plus pentru ca bradul cu radacina pe care l-ai vazut cotat la un furnizor sa ajunga plantat la tine in casa. La acest pret trebuie adaugate si cheltuielile de transport, daca este cazul.

Poti afla totul despre brazii in ghiveci in articolul dedicat plantarii, transportului si intretinerii bradului de Craciun cu radacina.

Brazi artificiali

O alegere ecologica ce se dovedeste si o buna investitie este bradul artificial. Minusurile aferente acestei optiuni sunt evidente, bradul din plastic neridicandu-se la nivelul exigentelor unui pom de iarna din povesti decat sub aspect vizual, in cel mai bun caz. Totusi, brazii artificiali isi indeplinesc foarte bine rolul simbolic, putand fi decorati in fiecare an conform cu tendintele si accesoriile la moda, unde mai pui ca sunt usor de depozitat si refolosit.

Daca esti pretentios, nu vei fi atat de multumit cu un brad ecologic incat sa uiti de imaginea bradului parfumat si impodobit din copilarie, deci gandeste-te la toate aspectele inainte de a opta pentru un brad artificial pentru acasa. Totusi, in cladirile de birouri sau in spatiile comerciale, brazii artificiali sunt recomandati pentru ca permit flexibilitate in decorare si amplasare, precum si o gama larga de culori si modele.

Gasesti aici o serie de informatii utile despre cumpararea si intretinerea brazilor artificiali.

In concluzie, pomul de iarna potrivit pentru a aduce spiritul Craciunului in casa ta sau la locul de munca este un brad adaptat spatiului si nevoilor tale, iar adevarata frumusete si personalitate o primeste prin impodobirea cu decoratiunile alese de tine! De aceea, bugetul dedicat sarbatorilor de iarna nu trebuie sa se concentreze doar pe brad ci si pe accesoriile pentru impodobirea bradului, caci doar asa, decorat si incarcat de cadouri, bradul tau va deveni cu adevarat pomul de iarna din povesti!

Comanda brad Craciun online

Brazi Craciun.com ofera brazi naturali, brazi cultivati special pentru Craciun, brazi artificiali si accesorii brad la preturi de sarbatoare!

Comanda online: Simplu, comod si rapid!

1. Poti comanda brazi NON-STOP
pe site sau la telefon 0374.87.74.74

2. Livram GRATUIT in Bucuresti

3. Acceptam PLATA LA LIVRARE

Livrare brazi in Bucuresti

Asiguram livrare gratuita brazi de Craciun la domiciliu in Bucuresti, cu plata la livrare!

Alege bradul dorit, plaseaza comanda pe site sau telefonic iar noi te contactam in cel mai scurt timp pentru a stabili data si ora livrarii!

informatii despre comanda, plata / livrare

Contacteaza-ne zilnic intre 09:00 - 19:00!       Telefon:   0374.87.74.74       Facebook:   brazi.craciun.bucuresti